10 Tiende bildebrev fra India

Første byen jeg kom til i Gujarat var Palanpur. Jeg var interessert i noen landsbyer som ligger i området. Jeg spurte på hotellet om de kunne ordne transport. Hotelleieren sa han kjente en lege (Darshan Shah) som også var fotograf. Kort tid etter kom legen til hotellet med bil og bad meg med hjem. Han tok meg så med til School of Information Technology hvor jeg fikk omvisning. En engelsklærer på skolen (Haresh Pandya) var også fotograf. Herfra utviklet det seg til at de arrangerte full fotosafari en søndag. Vi var 8-9 personer og to biler som dro til landsbyer i området. Ellers tok de seg av meg på alle måter med omvisning i byen, skolebesøk, hjemmebesøk og middager sammen. Fantastisk varme, vennlige og gjestfrie mennesker. Jeg ble nesten målløs av all vennligheten jeg ble møtt med.

Villages_1245
To my new photo friends in Palanpur – Haresh, Darshan, Hiren, Nirdosh, Viral, Jimit and Tarun. Thanks to you all for the kindness and helpfulness you showed me in Palanpur. Also thanks to Akash in Vadodara.

Palanpur_9239
Her er “fotogjengen” samlet rundt bordet i hotellet mitt. Flotte mennesker!

Palanpur_9204
Skolen (School of Information Technology) kan vel på norsk kalles spesial/grunn/ungdoms/videregående skole. Her var rundt hundre blinde/svaksynte, avdeling for hørselshemmede/døve, elever med psykiske/fysiske handikap. De blinde/svaksynte hadde ofte skader på grunn av feilernæring. Det var nesten ti tusen elever/studenter ved skolen.
Det jeg festet meg med var hvor omsorgsfullt spesialelevene ble tatt vare på, flott skole.

Palanpur_9439
Her var 600 elever på starten av skoledagen, ikke noe tøys eller uro i rekkene her. Jeg snakket til dem med mikrofon og høytalere og fortalte litt om meg selv og hvor jeg kom fra.

Palanpur_9450
Etterpå var jeg på besøk i flere klasser. Elevene fikk stille spørsmål, veldig interessant og kjekt. Når elevene skulle spørre reiste de seg opp.

Palanpur_9476
En enorm trafikkmaskin utenfor hotellet mitt i Palanpur.

Villages_9324
Blomsterdekorasjon i resepsjonen. Ekte varer her.

Palanpur_1286
Morgenstemning i en landsby.

Villages_1262
Noen portretter av mennesker vi møtte på “fotosafarien” denne søndagen.

Villages_1496

Villages_1516

Villages_1510

Villages_1507

Villages_1494

Villages_1463

Villages_1354
Han var nok noe skeptisk til å bli fotografert.

Villages_1303

Villages_1430
Plutselig dukket disse kvinne opp på veien. Det var vel rundt femten av dem, alle med brensel til kjøkkenet på hodet. Legg merke til klesdraktene som er annerledes enn i Rajasthan.

Villages_1446

Villages_9320
Det dreier seg mye om vann både i Rajasthan og Gujarat, en mangelvare nesten over alt.

Villages_1538
Ved brønnen på en bondegård.

Villages_1541

Villages_1269
Her møtte vi en blid gjeng som hadde melket.

Villages_1275
Nærbilde av dem.

Villages_9279
Flere steder så vi pløying med okser/kyr. Mannen pløyde opp et spor og kvinnen gikk bak og sådde hvete. Vi så også en del traktorer i området, så alt foregikk ikke på “gamlemåten”.

Villages_1388
Når kornet var sådd ble marken sladdet over med en planke. En liten naken gutt satt på planken og var vekt.

Villages_9289
Indisk gatekjøkken hvor vi drakk te og vann.

Villages_1343
Kvinnene arbeider hardt i India.

Villages_1456
Selv ute på markene er man søndagskledd.

9 Thoughts on “10 Tiende bildebrev fra India

 1. Else Karin on November 29, 2014 at 19:19 said:

  For en opplevelse du har hatt! Må ha vært utrolig kjekt å møte likesinnede fotografer og bli møtt med så mye vennlighet. Skulle gjerne ha vært innom den skolen og sett og hørt…. Så lærerikt! Synd du ikke underviser i skolen lenger 😉 du får reise rundt omkring og fortelle om India og vise bilde… 🙂 det er litt av en tur du har! Flotte bilder – takk igjen for at du deler 🙂

 2. Det så kjek ut flotte bilder.å for en opp levelse . nyt det mens du kan og du må kosa deg masse videre.

 3. Hei Else Karin, jeg kan ikke fått sagt det ofte nok hvor fantastiske menneskene er her. Veldig mange kommer bort til meg og håndhilser! Helt fremmede mennesker. I dag var det tre ungdommer på motorsykkel som stoppet og hilste. Alle vennlige og nysgjerrige. De viste forøvrig fram flere slanger på plastflasker (også en liten kongekobra) som de hadde hjulpet huseiere med å fjerne. Etterpå ble de sluppet ut i naturen.

 4. jimit shah on November 30, 2014 at 07:52 said:

  Awesome photography and it was done by us…JIMIT SHAH

 5. Thank you Jimit

 6. Geten on December 2, 2014 at 11:35 said:

  Hva du får oppleve!!! Helt fantastisk! Veldig kjekt og positivt å høre at det finnes så flotte og gode skoler for barn med et handikap. Det må jo være rene fornøyelsen å være lærer for så høflige og veloppdragne elever. Her har foreldre og skolen i Norge noe å lære. Lykke til videre på din reise.

 7. Helt enig Geten, vi har noe å lære angående høflige og veloppdragne elever.

Leave a Reply