13 Trettende bildebrev fra India

Bhavnagar_2103
Dette bildebrevet er fra Bhavnagar hvor jeg bodde noen dager, det var her jeg ble invitert i bryllup. Byen ligger ikke så langt fra Alang, et av verdens største skipsopphuggeri. Etter mye internasjonal kritikk over arbeidsforholdene (mye gjestearbeidere fra Bangladesh), har nå myndighetene stengt av hele området. Jeg håpet allikevel å få tatt noen bilder med telelinse, men “muren” rundt var massiv. Jeg fikk ikke sett et eneste skip. Flere kilometer strandområde og langt inn i landet var sperret for utlendinger.

Bhavnagar_2105
Gamlebyen i Bhavnagar en sen ettermiddag.

Bhavnagar_2056

Bhavnagar_2048
Elektrisk “knutepunkt” på indisk.

Bhavnagar_2076
Dette er tredje etasje.

Bhavnagar_1908
Denne sjarmerende gutten (Sumit 13år) spurte meg om jeg hadde behov for transport. Både faren og onkelen drev med bilutleie (med sjåfør). Jeg fikk hilse på faren, og det førte til at jeg leide bil der flere ganger. En dag skulket Sumit skolen for å bli med da onkelen skulle kjøre.

Bhavnagar_9857
Hjemme hos Sumit. Søsteren på 15 var ikke hjemme da jeg var der.

Bhavnagar_2374
Ikke mange turister i Bhavnagar, så fotografen vekket en del oppmerksomhet.

Bhavnagar_2311
Tidlig søndags morgen i gata der jeg bodde. Det skal legges kabler for bl. annet internett.

Bhavnagar_2327
Kvinnen her har med seg to barn som sitter her hele dagen mens hun arbeider.
Det er de to barna på neste bilder. Jeg så også en høygravid kvinne med hakke i grøfta.

Bhavnagar_2328

Bhavnagar_2329

Bhavnagar_2345
Kvinne med hakke, et helt vanlig syn i India.

Bhavnagar_2381
Byens innsamlingssted for kumøkk som lages til “kukaker” og tørkes til brensel.

Bhavnagar_2319
Denne mannen bodde på gata rett overfor hotellet mitt.

Bhavnagar_2123
Hun tenner røkelsespinner.

Bhavnagar_2036
Han skal forestille apeguden Hanuman.
Han stappet store kuler i munnen for å få utstående kinn.

Bhavnagar_2140
Store fugleflokker på himmelen rett før solnedgang.

 

Leave a Reply