45 Billedbrev fra Argentina


La Boca er et fargerikt område i Buenos Aires. Her er veggene på en basketballbane flott dekorert.


Dekorasjon på veggen ved et bakeri.


På veien til El Boco møtte jeg denne mannen med en stor, nyslaktet dyreskrott over skuldrene.

Det var mye som foregikk i området. Her en mann som spiller på bandoneón. Det er en type trekkspill som opprinnelig kommer fra Tyskland. Instrumentet brukes mest til tangomusikk.

Her to på gitar og bandoneón, meget dyktige musikere. Veldig kjekt å høre på, de hadde sånn fin spilleglede.

En ung dame som danset tango

Tango er lidenskap og erotikk

Dette er fra San Telmo, et annet fargerikt område hvor det danses tango.

Fargerik dekorasjon på skoddene på en restaurant.

Jeg hadde bestemt meg for å se den store Catedral Metropoliana, der møtte jeg denne mannen. Han var lettere beruset, selv om det var tidlig på morgenen. Han var snakkesalig og fortalte at han var russer, og at familien hadde flyttet til Argentina i 1996. Videre fortalte han at han var av kongelig slekt, han kjente blant annet den norske dronningen. Jeg spurte hvem som var dronning i Norge, og han kom da opp med et tysk navn. Jeg tenkte om det var den svenske dronning Silvia han kjente, men det benektet han. Uansett, mange rare mennesker man kan treffe på.

Gravplassen (Recoleta Cemetery) er verdenskjent. Her ligger statsledere, generaler og andre høytstående personer begravet. Her ligger Eva Peron også, og mennesker valfarter fremdeles hit for å legge ned blomster. De fleste gravstedene er svært store og må ha kostet en formue å lage.

Bildene fra Recoleta er tatt med infrarødt kamera, men jeg hadde ikke med meg noe godt redigeringsprogram, derfor litt ujevn utforming.

Masse engler på et slikt sted 🙂


Utenfor en restaurant, tatt med IR-kamera.

Jeg var heldig som var i Buenos Aires den 24de mars. Da feirer argentinerne “Día Nacional de la Memoria por la Verdad y la Justicia.” Der var masse bannere om frihet, sannhet og rettferdighet.

Trommer og andre instrumenter ble effektivt brukt. Fantastisk lyd når opptil 20-30 stykker slo takten. Jeg tenker det hørtes like inn i regjeringskvartalene. Flott at man holder det ved like slik at det ikke glemmes. Demokrati er ikke noen selvfølge i våre dager.