05 Femte bildebrev fra India

Jeg er nå i Jodhpur (The Blue City) i Rajasthan. Mange hus i gamlebyen er malt i blått, derav kallenavnet.  Et enormt stort fort (Mehrangarh) som ble påbegynt i 1459 dominerer  bybildet.

Jodhpur_8399

Her har jeg tatt et bilde av fortet og et tempel (i marmor) som ligger på en høyde i nærheten.

Woman_8442

Her et bilde fra innsiden i fortet.

Svartglente_9089

Hver dag i firetiden er det en fugleentusiast som mater svartglentene (Milvus migrans, haukefam.) som svever over fortet. På et bilde jeg tok telte jeg over femti fugler. Jeg antar det er over hundre glenter som kommer for å få mat. Svartglentene er svært sky fugler, så det var fasinerende å se dem så nær.

Woman_8622

Kvinne som koster og holder rent innenfor murene.

Man_8554

En kjekk vakt med flotte barter.

Man_8539

Her er en med enda flottere barter.

Women_8651

Kvinner utenfor et tempel i byen.

Man_8491

Svært mange starter dagen med bønn.

Girl_6813

Portrett av en kjekk ung jente.

Man_6309

Denne mannen bodde svært primitivt og livnærte seg ved å spille på folkeinstrument. Han tilhører en folkegruppe som har det som levevei. Han hadde skadet foten, men hadde ikke råd til verken doktor eller sykehus. Han var en meget vennlig, blid og smilende mann. Veldig kjekt å bli kjent med ham.

Streetfood_6143

Oppstart i gatekjøkkenet tidlig på morgenen.

Women_8894

Disse to muslimske kvinnene tok kontakt med meg og spurte om jeg ville ta bilde av dem. Det har jeg aldri opplevd før. Veldig hyggelig!

Woman_8839

Kvinne på benk i gamlebyen.

Barber_8860

Barbering foregår på gamlemåten.

 

 

5 Thoughts on “05 Femte bildebrev fra India

 1. Berit Helene Obrestad on November 11, 2014 at 16:24 said:

  Takk Olav, dette er bare så kjekt! Fortsatt god tur!

 2. Tusen takk igjen!

 3. Else karin on November 11, 2014 at 18:43 said:

  Det er så kjekt å følge deg på reisen! Du skriver enkle, treffende tekster til noen utrolig flotte bilder! Det er nesten som jeg kan kjenne lukter og høre lyder! Virkelig kjekt å se. Venter på neste reisebrev – blir like glad h er gang jeg ser det er kommet et nytt “brev” 🙂

 4. Takk også denne gangen for flotte og interessante bilder, Olav. Ser at de to muslimske damene som ville bli fotografert, bærer som antagelig religonen sier, svarte klær. Det er vel ikke mange som er det i India? De fleste er vel hinduer og går med flotte fargerike klær?
  Du hadde fått et nydelig bilde av svartglenten!

  • Hei Geten, takk for kommentar, kjekt å få det. Jeg tror det er nærmere 5 prosent av befolkningen som er muslimer, men når det er 1.200 millioner mennesker blir det en del allikevel. De fleste muslimene flyttet til Pakistan i 1947. Den delstaten som er mest kjent for fargerike klær er Rajasthan, der jeg er nå. Dette gjelder særlig kvinnene.

Leave a Reply